Zajcsökkentés

Zajcsökkentési feladatinkat két csoportba lehet sorolni.

Az egyik csoport az engedélyezési eljáráshoz kapcsolódik. Ha az elvégzett számítások alapján határérték túllépés várható, akkor zajcsökkentési tervet kell készíteni, amelynek megvalósításával az üzem által okozott zajterhelés vagy zajkibocsátás teljesíti a követelményeket.

A másik csoportba a már működő zajforrásokat sorolhatjuk, amelyek által kibocsátott zajt csillapítani kell. Ezek a zajforrások sugározhatnak a külső környezet felé (környezeti zaj), de okozhatják munkahelyeken a dolgozók határértéket maghaladó zajexpozícióját is. Ezek a zajforrások általában jelentős zajkibocsátású megmunkálógépek, elszívók, hűtőberendezések, villamos berendezések, stb. Az ipari zajforrások mellett jelentős problémaforrás a közúti, vasúti, illetve légiközlekedés által okozott zajterhelés.

Miben segítünk?

Mi elkészítjük Önnek a zaj- és rezgéscsökkentési szakvéleményt, illetve szükség esetén az intézkedési tervet. Megtervezzük azt a műszaki megoldást, amellyel Ön hatékonyan, kiváló színvonalon tudja biztosítani az elvárt eredményt.