Munkakörnyezeti Vizsgálatok

Munkahelyi zajmérés

A zajszintmérésre, a zajexpozíció meghatározására a gépi zajforrások, termelőberendezések üzemeltetésekor szinte minden esetben szükség van. Emellett a fokozott figyelmet igénylő munkahelyekre speciális zajvédelmi előírások vonatkoznak.

Bővebben

Munkahelyi pormérés

Az ipari és szolgáltatási tevékenységek között gyakori, hogy a tevékenység során por képződik, vagy a dolgozónak poros környezetben kell a munkáját végeznie. Leggyakrabban szemcsés szerkezetű porok fordulnak (pl. a fapor), vagy fémek csiszolásakor a fémek pora.

Bővebben

Munkahelyi légszennyezettség mérése

A légszennyezők vizsgálata az egyik legszerteágazóbb vizsgálati terület. Nagyon sok munkahelyen használnak veszélyes anyagokat a gyártás, felületkezelés, karbantartás, stb. területén. Ezek a légszennyezők többnyire a felhasznált, feldolgozott anyagok gőzei, gázai, aeroszoljai, reakciótermékei, melyek lehetnek:

Bővebben

REZGÉSMÉRÉS

A humán rezgésexpozíció vizsgálata összefoglaló megjelölés két területet takar. Egyrészt a kéz-karra, másrészt az egész testre ható rezgések vizsgálatát jelenti. A kéz-kar rezgésexpozíció leggyakrabban a különféle kézben tartott eszközök használatának jellemzője.

Bővebben

TISZTATEREK VIZSGÁLATA

A tisztaterek nem csak a gyógyszeripari vagy egészségügyi létesítményekben fordulnak elő, hanem egyre gyakrabban ipari, elektronikai környezetben is. A vizsgálatot és minősítést az ISO 14644-1:1999 szabvány előírásainak megfelelően végezzük el.

Bővebben

KLÍMAPARAMÉTEREK VIZSGÁLATA

Ez a zárt terekben (munkahelyeken) a megengedett léghőmérséklet, effektív hőmérséklet, vagy korrigált effektív hőmérséklet értékeinek vizsgálatát jelenti.

Bővebben

MEGVILÁGÍTÁS VIZSGÁLATA

Új világítási rendszer kiépítése esetén az üzembe helyezéshez szükséges vizsgálat, amikor megállapítjuk, hogy (jó esetben) a kivitelezési tervek alapján elkészült világítás az egyes munkahelyeken biztosítja-e az adott tevékenységhez szükséges megvilágítást, vagy egyéb világítástechnikai előírásokat.

Bővebben

A MUNKA NEHÉZSÉGI FOKÁNAK MEGHATÁROZÁSA

Leggyakrabban a munkahelyi klímaparaméterek értékeléséhez szükséges jellemző (annak elengedhetetlen része), de esetenként önmagában is indokolt vizsgálat. (Például az időszakos munkaköri alkalmassági vizsgálatok esetében, vagy a sérülékeny csoportok által végezhető tevékenységek meghatározása során.)

Bővebben

ELSZÍVÓ BERENDEZÉSEK VIZSGÁLATA

A légtechnikai berendezések üzembe helyezése során méréssel kell meggyőződni az elegendő mennyiségű és minőségű levegő meglétéről. A túlnyomásos, kiegyenlített és depressziós rendszerek biztonsági berendezésnek minősülnek, ezért időszakos felülvizsgálatuk is szükséges.

Bővebben